Thajské kuře s vaječnými nudlemi
18. 3. 2024
1
SUROVINY
-
-
500g kuřecí prsa
-
sůl
-
pepř mletý
-
1lžíce sojová omáčka
-
1lžíce ústřicová omáčka
-
300g asijské vaječné nudle
-
olej
-
150g mrkev
-
1stroužek česnek
-
100g řapíkatý celer
-
2ks jarní cibulka
-
2ks červená paprika - menší
-
2stonek citronová tráva
-
30g zázvor - čerstvý
-
1lžička thajská červená kari pasta
-
100g výhonky mungo - dlouhé
-
zeleninový vývar dle potřeby
-
100g arašídy
-
2ks chilli papričky
-
limetková šťáva dle chuti
-
POSTUP PŘÍPRAVY
1.Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, pokapeme polovinou sójové i ústřicové omáčky, promícháme a necháme marinovat.
2
2. Nudle zalijeme vroucí vodou a necháme pět minut bobtnat, potom je scedíme a promícháme se lžičkou oleje.
3
3. Mrkev a česnek oloupeme, řapíkatý celer, cibulky a papriky očistíme. Všechno nakrájíme na kousky. Citronovou trávu naklepete tupou stranou nože, aby se při vaření uvolnila chuť a vůně, zázvor oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kousky.
4
4. Ve wok pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran orestujeme, přidáme kari pastu, citronovou trávu, zázvor a mícháme, až se pasta rozpustí. Poté přisypeme celer, mrkev, papriku a česnek, vše orestujeme, vmícháme nudle a znovu krátce opečeme.
5. Nakonec přidáme jarní cibulku, mungo výhonky, trochu vývaru a arašídy. Jídlo ochutíme nadrobno nasekanými chilli papričkami, limetkovou šťávou, solí a zbylou sójovou i ústřicovou omáčkou.