Bramboráky
25. 3. 2024
- SUROVINY
- brambory 500 g
- česnek 5 stroužků
- hladká mouka 100 g
- vejce 2 ks
- mléko 100 ml
- majoránka 2 lžíce čerstvé nebo 1 lžíce suše
- sádlo (na smažení) 250 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- POSTUP
- Brambory oloupejte, nastrouhejte na struhadle nahrubo a vymačkejte, abyste je zbavili přebytečné vody a škrobu. Přidejte k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a přilijte mléko. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo v těsto.
- Na pánvi rozpusťte sádlo, naběračkou vlijte do pánve bramborákové těsto a rozetřete ho ke krajům. Bramboráky smažte po obou stranách dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.